Internship - Digital Marketing / Praksa - digitalni marketing (PPC in SEO)

Opis delovnega mesta

V digitalni agenciji Spletnik zares verjamemo, da na mladih stoji svet in zato želimo ambicioznim in radovednim študentom ponuditi edinstveno izkušnjo dela v uspešni digitalni agenciji. V kolikor te zanima svet digitalnega marketinga in bi rad/-a preizkusil/-a svoje kreativne, računalniške in komunikacijske sposobnosti, potem si na pravem naslovu!

 

Zavedamo se, kako težko je danes pridobiti koristne delovne izkušnje in kako dragocene le-te so. Zato pri nas ne boste sedeli v kotu in zlagali kuvert, niti se ne bomo pogovarjali o teoriji - na tvoj prvi dan dobiš računalnik, spoznaš ekipo in skupaj se lotite dela!

 

Možnost se imaš specializirati na enem izmed dveh področij: PPC oglaševanje ali SEO optimizacija (več o sodelovanju med oddelkoma si lahko prebereš v enem izmed naših zadnjih člankov).

 

Naš oddelek za PPC oglaševanje skrbi za naročnike, ki z nami oglašujejo na Google ali Facebook/Instagram omrežjih. Njihova naloga je, da poznajo naročnikovo ponudbo in njihovo ciljno publiko, ter to ponudbo tej publiki prikažejo na način, ki bo pripeljal do nakupa ali povpraševanja. Ker je vsak naročnik drugačen, je delo zelo raznoliko, pridobljeno znanje in izkušnje pa segajo daleč čez meje digitalnega marketinga. Delo zajema urejanje kampanj v Google Ads in Facebook Ads vmesnikih, spremljanje novosti in sprememb na področju PPC oglaševanja, komunikacijo z naročniki, pridobivanje potrebnih certifikatov, in še mnogo več.

 

Oddelek za SEO optimizacijo spletnih strani prav tako skrbi za naročnike, katerim optimiziramo spletne strani za višje uvrstitve na spletnih iskalnikih. V sklopu obstoječih naročnikov skrbijo za On-Site in Off-site optimizacijo, outreach pristope, rezultate pa redno spremljajo in o njih poročajo tako naročnikom kot tudi drugim oddelkom v podjetju Spletnik.
 

Delo poteka v našemu lastnemu CRM-ju, naučil/-a pa se boš uporabljati tudi Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager, Google Keyword Planner, Keyword Finder, Ahrefs, Serprobot, Backlinks Indexer, in še mnoga druga orodja.

 

Ponujamo ti do 3-mesečno obdobje pripravništva, na koncu katerega boš obvladal/-a SEO optimizacijo ali PPC marketing. V kolikor se bomo ujeli in oboji želeli naše sodelovanje nadaljevati, pa je odprta tudi možnost zaposlitve!

Zahteve

S seboj moraš prinesti samo voljo do dela in učenja. Naši izkušeni strokovnjaki bodo v času pripravništva tvoji "angeli varuhi", saj te bodo na tej pustolovščini vodili, ti pomagali, obenem pa iz tebe potegnili absoluten maksimum!

 

Si upaš?